Apocalipsa 13 si actualul 666

Your comment You are on 666 numarul fiarei Edit posts?
Discutiile despre “semnul fiarei” au incins atmosfera intr-o Romanie ce se pregateste de criza. Ortodocsii, val vartej, au inceput sa dea comunicate, avertismente, explicatii care mai de care mai ciudate, intr-un cuvant ne-au cerut sa nu ne lasam insemnati. S-au facut proteste, se pregatesc mitinguri si, ceea ce mi se pare incredibil, se contureaza o grupare anti-antichristica, al carei scop va fie stoparea evenimentelor ce duc la inscaunarea lui Antichrist.

Evanghelicii, sau cel putin o mare parte dintre ei, au adoptat punctul de vedere actual cu privire la 666 si au inceput sa dezbata situatiunea. Si sa vezi ce trante ideologice si ce scantei teologice sar din discutiile pline de har si drese cu sare a inteleptilor nostri!!!

Apocalipsa 13 descrie evenimente care au loc dupa evenimentele din timpul celor 7 peceti si 7 trambite, dar inainte de cele 7 potire. Daca evenimentele din Apocalipsa sunt prezentate cronologic, asa cum pretind expertii in armaghedologie, inseamna ca pecetluirea demonica cu 666 trebuie sa fie precedata de urmatoarele evenimente: posibila rapire a Bisericii (4:1 sau 10:7); a patra parte a pamantului va fi ucisa de foamete, molima si animale salbatice (6:8); soarele se va innegri, luna se va face ca sangele si stelele vor cadea pe pamant (6:12-13); muntii si insulele se vor muta din locul lor (6:14); presedintii, ministrii, generalii, bogatii si toti oamenii liberi se vor refugia in munti si isi vor dori moartea (6:15-16); 144.000 de israeliti vor primi un semn pe frunte (7:4); a treia parte a pamantului va fi arsa (8:7); a treia parte din mare se va face sange si a treia parte din creaturile marii vor muri (8:8-9); un mare meteorit va lovi pamantul si va distruge a treia parte a apei potabile (8:10 – 11); a treia parte din stelelor cerului se vor intuneca (8:12); oamenii care nu au pe frunte pecetea lui Dumnezeu vor fi chinuiti cinci luni (9:4-5); a treia parte din oamenii ramasi vor fi ucisi de foc, fum si pucioasa (9:18); cei doi martori (Enoh si Ilie?) vor fi omorati, iar dupa trei zile vor invia (11:11)

Apoi urmeaza evenimentele din capitolul 13.

O fiara cu zece coarne si sapte capete se va ridica din mare (13:1) si va primi din partea diavolului stapanirea (13:2); oamenii se vor inchina diavolului (balaurului) si fiarei, care, probabil, reprezinta “guvernul mondial” ce se va forma pe fostul teritoriu al Imperiului Roman (13:4); fiara il va huli  pe Dumnezeu, Numele Lui, cortul si pe cei ce locuiesc in cer (13:6); armatele fiarei vor lupta cu sfintii si ii vor birui (13:7); si toti locuitorii pamantului, care nu sunt scrisi in cartea vietii, i se vor inchina (13:8); se va ridica o alta fiara care va savarsi semne mari – va cobori foc din cer – si ii va amagi pe oameni; amagirea aceasta va culmina cu insufletirea icoanei vorbitoare facute fiarei dintai (13:15).

Apoi urmeaza insemnarea cu 666.

Nu vreau sa fiu bascalios sau ironic, mai ales cand suntem pe un teren nesigur si extrem de pretentios cum este Apocalipsa. Dar nu ar trebui sa se intample aceste evenimente premergatoare insemnarii, inainte de a ne scandaliza ca, vezi Doamne, vor sa ne oblige sa ne atasam cate un cip? Noi ne impacientam cand auzim de un cip incorporat intr-un pasaport, sau de nu stiu ce implanturi pe brat, dar nu suntem deloc consecventi in teoria noastra extrem de comerciala si timlahayeiana.

Va sugerez sa urmariti  sapte evenimente majore care vor precede insemnarea cu 666 si, cand le veti vedea pe acestea, sa va alertati si sa refuzati semnul, chiar prin martiraj.

1. Cand topografia pamantului se va schimba radical, sa stiti ca 666 e aproape.

2. Cand liderii lumii se vor refugia in munti si isi vor dori moartea, sa stiti ca 666 e aproape.

3. Cand 144.000 de israeliti vor primi un semn pe frunte, sa stiti ca 666 e aproape.

4. Cand un mare meteorit va lovi pamantul, sa stiti ca 666 e aproape.

5. Cand  Enoh si Ilie vor fi omorati si vor invia in Ierusalim, sa stiti ca 666 e aproape.

6. Cand fiara si icoana ei vorbitoare isi vor face aparitia, sa stiti ca 666 e aproape.

7. Si, in fine, cand nu esti sigur ca numele ti-e scris in cartea vietii, sa stii ca 666 e aproape.

Daca noi, credinciosii al caror nume e scris in cartea vietii  ne agitam atata, ce sa mai zicem de  cei ce habar nu au pe ce lume traiesc? Biblia spune clar: vor fi insemnati toti aceia al caror nume n-a fost scris in cartea vietii Mielului (13:10), nu credinciosii al caror nume e scris in cartea vietii. Daca noi suntem indemnati sa ne bucuram ca “numele voastre sunt scrise in ceruri” (Luca 10:20), de ce atata tam-tam pentru lucruri care nu zidesc?

Isus e aproape sa vina! Dar acest eveniment, pentru Biserica, nu e un thriler horror, ci o poveste… love-story. Noi vrem ca El sa vina, noi il asteptam, noi nu mai putem de nerabdare sa-l vedem pe norii cerului! Biserica nu are de ce sa se teama, ea e in mana lui Hristos, e protejata si ocrotita de insusi Mirele ei! MARANATA!
« Previous
 
Next »
 

0 comentarii:

Your comment / Apocalipsa 13 si actualul 666